Pleje til græsplænen

Gør græsplænen forårsklar med en kombineret mosfjerner og plænelufter.

Efter en lang og hård vinter er foråret endelig på vej og mens planter og træer er ved at springe ud, er græsplænen også ved at vågne fra sit vinterhi. Inden græsplænen begynder at gro, er det bedst at give græsplænen gode vilkår til at vokse. Ved at fjerne vissent græs, mos og lufte ud i græsplænen bliver der plads så det sunde græs kan gro.

Når sneen lægger sig ovenpå græsplænen, kæmper græsset ikke bare med mangel på sollys og luft men også med sneskimmel. Sneskimmel er en svamp som trives godt under sneen. Sneskimmel dræber græsset og græsset bliver vissen. Det visne græs skal herefter fjernes, og nye frø skal strøs. Mosset trives ligeledes godt i vinterhalvåret og for at gøre plads til det nye græs, er det nødvendigt at fjerne det løse mos.

Dette gøres meget let med en kombineret mosfjerner og plænelufter. Texas MPC1200 er en elektrisk 2-i-1 kombimaskine som både river mosset op og lufter jorden. Det er ikke uden grund at Texas MPC1200 er en storsælger til de private haver. Kombinationen af mosfjernelse og plæneluftning gør tilsammen plænen klar til at gro og med en opsamler på hele 33 liter - som er nem at tømme - er arbejdet med et gøre græsplænen forårsklar en simpel sag.

Til forskel fra andre maskiner har Texas MPC1200 både knive til plæneluftning og fjedre til fjernelse af mos som betyder at man kun behøver at køre over plænen én gang. Den lille maskine er ligeledes let og nem at manøvrere.

Når græsplænen er blevet fri for udtørret græs, mos og blevet luftet således at der er plads til nye rødder, er græsplænen klar til at gro når varmen og lyset kommer i løbet af slutningen af foråret. Sørg for ikke at klippe græsplænen for tidligt og for kort første gang. Græsplænen skal have lov til at gro i begyndelsen komme i gang efter den lange vinter.

Texas MPC1200 koster 895 kr. inkl. opsamler.
Find nærmeste forhandler af Texas MPC1200 på www.texas.dk eller bestil direkte online.