Nye stærke Texas produkter til landskabspleje

Texas introducerer nu en række nye produkter på det danske marked til landskabspleje under navnet Tekton. Skivehøstere og grovklippere er løsningen til vedligehold af arealer, hvor græsslåmaskinerne ikke slår til, og hvor en traktor enten er for voldsom eller ikke kan komme til.

Skivehøstere og grovklippere er opbygget som en motorplæneklipper, men de er bygget til hårdt og professionelt arbejde i eksempelvis vejkanter, grøfter, juletræsplantager og andre steder hvor høj og kraftig bevoksning skal holdes nede. Med Tekton-serien introducerer Texas, som den første, skivehøstere og grovklippere på det danske marked.

Stort og nyt marked for skivehøstere og grovklippere
"Der er et stort marked for denne type maskiner, og man kan undre sig over, at de ikke tidligere har været at finde på det danske marked," siger salgskonsulent fra Texas Tommy Aistrup. Han forventer, at mange landmænd og skovfolk vil interessere for de nye skivehøstere og grovklippere, fordi de dækker et behov, som findes alle steder.

Alternativ til kemisk bekæmpelse
"I takt med at kemisk ukrudstbekæmpelse bliver dyrere og mere restriktivt, stiger behovet for alternativer. Her er Texas Tekton løsningen. - Men skivehøstere og grovklippere er også i mange tilfælde et mere effektivt alternativ til kratrydderen, så der forventer vi også en efterspørgsel," siger Tommy Aistrup.

Hårdføre maskiner til professionelt brug
Texas Tekton-serien udmærker sig ved at have grove, profilerede dæk og kraftige motorer, der understreger, at maskinerne henvender sig til det professionele publikums behov for pålidelige og kraftige redskaber. Ved lanceringen kommer tre maskiner på markedet: Texas Tekton Skivehøster med en B&S motor på 190 cc, samme model med en Honda motor på 160 cc samt Texas Tekton Grovklipper. Alle modeller har fremtræk, 2,7 kilometer i time, hvilket sikrer, at de kommer frem på selv de mest ufremkommelig steder som eksempelvis skråninger, rabatter og i tætte bevoksninger.

Ergonomisk design giver arbejdsglæde
Tekton-maskinerne er designet til kontinuerligt brug. Blandt andet er der vibrations- og støjdæmpning, der giver gode arbejdsforhold selv under mange timers arbejde. Der kan som tilbehør købes beskyttelsesskærm. Alle modellerne i Texas' Tekton-serien er udviklet og bygget i Europa på baggrund af den internationale industristandard EN ISO 9001, som stiller strenge krav til kvalitet.